Британецът Тайсън Фюри остана непобеден на професионалния боксов ринг. Носителят на

...
Британецът Тайсън Фюри остана непобеден на професионалния боксов ринг. Носителят на
Коментари Харесай

Фюри остана непобеден след дискусионно съдийско решение

Британецът Тайсън Фюри остана непобеден на професионалния боксов кръг. Носителят на пояса на международен първенец на Световния боксов съвет (WBC) в тежка категория завоюва с мача си с камерунеца Франсис Нгану с неединодушно съдийско решение – 94:95, 96:93, 95:94.

Десетрундовата борба, която се организира в Рияд, мина при съвсем цялостно превъзходство на Нгану. За него това беше първи боксов мач от сходен диаметър. Звездата в ММА сподели доста повече предпочитание и увереност от. След последния гонг камерунецът подвигна победоносно ръце, беше поздравен и от Фюри, а публиката скандираше името му. Съдиите обаче дадоха успеха на 35-годишния британец. По този метод той записа 34-та победа в кариерата си в 35 мача. Той има и един еднакъв и към момента не познава усета на загубата.

В третия рунд пристигна и най-интересният миг от срещата. По-малко от минута преди края Нгану вкара ляво кроше в главата на Фюри, който падна по тил на земята. Световният първенец въпреки всичко съумя да се изправи, само че изглеждаше замаян след нокдауна. В осмия рунд Нгану още веднъж беше покрай това да прати противника си в нокдаун.

След дуела британецът призна класата на противника си и назова мача „ най-хубавия тест, който съм имал за последните 10 години “. „. Но беше супер мач “, добави първенецът.

Малко по-късно на кръга се качи и украинецът Олександър Усик, който държи останалите шампионски пояси в тежка категория. Усик и Фюри потвърдиха пред камерите, че са подготвени да се бият един против различен. Очакваната дата за мача им 23 декември обаче не беше доказана от нито един от двамата.

Сред феновете на зрелищния боксов мач в Рияд с изключение на Усик, бяха още, боксовата легенда Майк Тайсън, рапърът Еминем, представители на кралското семейство на Саудитска Арабия, както и доста други звезди.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР